Flores & Tikal
In een goed gevuld minibusje van het hostel rijd ik richting Flores. Ik dacht te hebben gelezen dat we om 14.00 uur in Flores zouden arriveren, maar uiteindelijk zijn we er pas om een uur of 5. Het is hier nog weer warmer dan in Semuc Champey, dus het eerste wat ik doe is mijn tas in het hostel dumpen, mijn bikini aan en binnen 10 minuten plons ik in het meer waaraan Flores is gelegen. Er zijn uiteraard nog meer mensen die er lekker afkoeling zoeken. Ook hier weer Argentijnen en nu drink ik zelfs een mate in het water.
De volgende dag ga ik naar het park van Tikal, waar veel Maya tempels midden in de jungle zijn te vinden. En of het nog niet warm genoeg was, hier is geen zuchtje wind. Pffff. Gelukkig heeft het hotel hier waar ik overnacht een zwembad. Plons! Om 16.00 uur koop ik een kaartje voor het park waarmee ik tot sluitingstijd vandaag in kan en welke ook morgen de hele dag geldig is. Ik loop meteen door naar Tempel 4, de hoogste tempel voor een mooie zonsondergang en een prachtig uitzicht over de jungle. ´s Nachts slaap ik dus in een hotel midden in de jungle en word ik midden in de nacht wakker van het gebrul van de apen. Het lijken wel jankende honden. De volgende ochtend om 6.00 uur sta ik alweer voor de ingang van het park. 5 Uur lang loop ik langs de meeste tempels van dit park. Erg indrukwekkend allemaal. Op sommige kun je ook omhoog lopen. Rond 11.00 uur is de hitte niet meer te harden en voel ik overal zweetdruppels lopen. Snel weer terug naar het zwembad van het hotel dus. ´s Middags ga ik met dezelfde pendelbusjes weer terug naar Flores. Ik zie 2 jongelui met een lekker ijsje voorbij lopen en ik krijg meteen ook trek in ijs. In de bekende Sarita ijswinkel koop ik een bolletje queso fesco. Zo, die smaakt goed. Mijn nieuwe favoriete ijssmaak is bij deze gevonden. Later die dag geniet ik van een pina colada aan het water voor het ultieme vakantiegevoel. Maar na een half uur beginnen mijn darmen te protesteren. Voor het eerst tijdens mijn hele reis heb ik nu last van diaree. Dit is wel onhandig zeg. Ik voel me gelukkig niet ziek, maar telkens als ik heb gegeten moet ik dus meteen naar de wc. De volgende dag heb ik een busritje in het verschiet naar Poptun. Gelukkig is deze maar 2 uurtjes, dus dat moet wel lukken hoop ik.
Wat een geweldige reis maak je we volgen je op de voet.Nog heel veel plezier.