marjanklok.reismee.nl

Spaanse les

Vandaag om 08:00 uur begint mijn eerste Spaanse les in een schooltje een paar blokken verderop. Omdat het hier lekker warm weer is zit ik in de tuin onder een parasol en geeft Gustavo, een Guatemalateek van 23 jaar, mij 1 op 1 les. Ik ben blij dat ik alle lessen van thuis nog even herhaald heb, want nu kunnen we verder met de grammatica van waar ik gebleven was. En ik dacht nog dat Spaans een makkelijke taal was, maar wanneer Gustavo even opsomt wat ik nog aan grammatica bij ga leren, dan duizelt het al voor me ogen. Er zijn nog meer tijdsvormen dan in het Engels. Genoeg te leren dus. Ik heb 3 uur les geboekt van te voren. Standaard geven ze hier 4 uren les, maar na 3 uurtjes zit mijn hoofd behoorlijk vol. Dus ik hou het maar mooi bij 3 uur per dag. In de middag schrijf ik al het geleerde netjes over in een ´net´ schrift. Zo leer ik het meteen ook beter.

De rest van deze week heb ik en vast dagritme. Elke ochtend eerst naar Spaanse les, daarna mijn huiswerk maken en bijna elke middag achter het internet om mijn reisweblog bij te werken met verhalen en heel veel foto´s. Maar dat hebben jullie vast al wel gemerkt ondertussen. En het was ook wel nodig, want ik liep telkens minimaal een maand opachter. En ´s avonds ga ik soms met de andere meiden uit in Antigua. Er zijn hier bijna alleen salsa barretjes. Slecht 1 gewone discotheek. Ik ben ondertussen zowat in allemaal al geweest. Volgende week wil ik een rondreis gaan maken door Guatemala om alle trekpleisters te bezichtigen zoals Tikal en Lake Atitlan. Het moet erg mooi zijn allemaal.

Zo, en nu ben ik dan helemaal bij, het is vandaag 20 april, en nu ga ik me snel verdiepen in de plekken die ik wil gaan bezoeken en in welke volgorde ik ze af wil gaan. Gelukkig is Guatemala veel kleiner dan Argentinië, dus ik hoop aan 3 weken genoeg te hebben. En daarna blijf ik lekker op 1 plek om te gaan helpen op een vrijwilligersproject. De komende 3 weken dus even geen verhalen en foto´s, maar voorlopig hebben jullie wel even genoeg kijk- en leesvoer.

Wink

Hasta Luego,

Marjan

Cyril

Hola Marjan,

Ben je al bij Mono Loco geweest? Daar hebben ze heeeerlijke nachos. De porties zijn gigantisch :) En je kan de boel natuurlijk wegspoelen met een halve liter Gallo... ;)

Mocht je nog naar Copan gaan (vlak over de oostgrens van Guatemala in Honduras), dan heb je in Copan Ruinas ook een paar prima resto's. Anafre is een heerlijk gerecht :)

Have fun!

Anke

hee marjan!

heb net even veel van je verhalen gelezen, leuk!!
echt tof dat je straks even relax een hele tijd in Guatemala kan zitten en aan een project werken. Geniet ervan!!!!!

Linda

Leuke verhalen en foto's, vooral die van Antartica vind ik erg mooi. Machu Picchu en Cuzco was leuk hè?

Ricardo Jaimes

Hola Marjan,

Espero que puedas leer mi mensaje.
Me parece espectacular lo que estas viviendo.

De tijd vliegt. Vind jij niet? Het is al een tijdje dat jij weg bent. Morgen gaan we hier koninginnedag vieren. Het is nu al druk in de stad. Veel plezier nog.

Karin

Hai Marjan,

Het wordt tijd voor weer een nieuw verslag hoor. Je drie weken zijn voorbij.

Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt.
Hier gaat ook alles zijn gangetje. Charles heeft pas geleden zijn 40e verjaardag gevierd (tja, oud worden we allemaal.....) en Manon wordt over een paar dagen alweer drie. Dus wij zitten tussen de verjaardagen in.

Op welke datum kom je nou ook alweer terug? (Heb ik je vast al eerder ook gevraagd, maar ik ben af en toe net als een zeef zie je). De tijd gaat best snel.

Wij zijn inmiddels op wintersport geweest en gaan binnenkort een paar dagen weg in eigen land. Dat is natuurlijk niks vergeleken bij jouw reis, maar voor ons is het evengoed wel even lekker. Hopen dat het weer een beetje mee zit.

Volendam is vandaag gedegradeerd naar de eerste divisie (mocht het je interesseren) dus de sfeer hier in huis is vandaag iets minder, haha.

Spaans ken ik niet zo goed, dus ik doe het maar op zijn Volendams: "Veul plezier en voirzichtig doen. Genacht!"

Groeten, Karin

Anno

Hoi Marjan,

Het was al weer even geleden dat ik je verhalen heb gelezen. Gelukkig schrijf jij gewoon door en loop ik wat achter.
Het einde van de trip komt nu zo langzamerhand wel een beetje in zicht. Wanneer kunnen we je ook alweer verwachten in Nederland?
Ik hoop dat je in de komende weken nog veel leert over de Spaanse taal. Veel plezier!
Mijn vakantieseizoen begint nu ook. Morgen naar Parijs en verder nog in de planning een weekje naar Italie, Kreta en Schotland.

Groetjes Anno

Marianne Laan

Haai !

Wat een leuk stukje stond er van / over je vader in de stadskrant ...volgens mij kun je de stadskrant ook op internet bekijken ...hoest verder met je ??
Nou geniet nog even en wij wachten met smart op je om te gaan BBQ - en !
Liefs van ons 3 en