marjanklok.reismee.nl

Cuzco, Sacred Valley en Machu Picchu

Na een overnachting in een nabij gelegen hostel sta ik om kwart voor 8 weer op het vliegveld. Ik informeer alvast naar de eerstkomende vluchten naar Cuzco. Er is gelukkig genoeg plaats en de prijzen zijn hier een stuk goedkoper dan wat ik het reisbureau heb betaald. Om 08:15 uur krijg ik het reisbureau aan de lijn. German checkt in zijn systeem en al snel hoor ik een ´ojee´. Inderdaad een fout van hun kant dus. Ik krijg vanzelfsprekend mijn geld weer teruggestort voor deze retourvlucht. Zo dat is dan bevestigd. Ik koop snel een ticket aan de balie van Lan Peru voor de volgende vlucht van 9.30 uur. Snel nu dus weer inchecken. Ik ben nu dus een dag kwijt maar wel 83 dollar rijker omdat de vlucht nu goedkoper is. Een schrale troost. Om 9.30 uur zit ik dan eindelijk op het vliegtuig naar Cuzco.Na slechts 1,5 uur land ik alweer in Cuzco. Ik ga meteen naar het hostel dateen medewerker van het Limonhostel in B.A. me had aangeraden.Geen tijd meer te verliezen nu. Nadat ik mijn spullen in het hostel hebgedroptga ik meteen op zoek naar hetbureautje van Chanel om daar mijn ticket voor de 2 daagse tour naar Sacred Valley en Machu Picchuteboeken. DeInca trail van 4 dagen is niet haalbaar meer want op7 april vlieg ik alweer doornaar Guatemala.Het hangt nu allemaal af of er genoeg plaats is in het treintje naar het nabij gelegen plaatsje Aquas Calientes. De jonge jongen Joel beltwat heen en weer. Morgen gaat niet meer lukken, maar wel 5 en 6 april. Dat kan nog precies. Meteen reserveren maar. Op 5 april ga ik per bus naar Sacred Valley en vervolgens met het beroemde treintje naar Machu Picchu. Oef, ik kneep ´m wel even zeg.

4 april Ondertussen heb ik last gekregen van hoogteziekte. Cuzcois erg hoog gelegen en dat merk ik meteen; last van hoofdpijn, duizeligheid en geen trek in eten meer. ´s Middags ga ik mee met de city tour. Een aantal nabijgelegen Inca ruines wordt bezocht. Heel interessant allemaal. De rest van de dag maak ik mooie foto´s van Cuzco met zijn mooie koloniale gebouwen.

5 april Vandaag rijd ik in een goedgevulde bus naar Sacred Valley. Dezelfde gids als gisteren met de city tour zit op deze bus, Walter. We rijden naar de Inca ruines in deze mooie vallei en bezoeken ook nog een marktje. Walter vertelt vol trots over de Inca geschiedenis. Zijn opa was ook Inca. We eindigen in het plaatsje Ollantaytambo. Van hieruit reis ik verder met het treintje naar het plaatsje Aquas Calientes dichtbij Machu Picchu. Hier overnacht ik in een hostel vlakbij het busstation.

6 april Vanmorgen vroeg om half 6 sta ik alweer op het busstationnetje voor de bus naar Machu Picchu. Er staan heel veel andere reizigers. Gelukkig zijn ze hier goed op ingespeeld want er komen veel bussen aan rijden. Om 6.00 zit ik in de bus. Met een half uurtje sta ik bij de entree van het park. Snel loop ik door het park naar de entree van Wayna Picchu om een stempel te halen, want er mogen per dag maar 400 mensen naar het uitkijkpunt bovenop deze berg. Er staat alweer een lange rij. Net als ik er bijna ben komt daar een jongen aangelopen die ik in Argentinië sprak op de top van het uitkijkpunt van mijn 3e wandeling in El Chalten. Nou hallo jij hier ook? Dat is wel heel toevallig, dat we elkaar nu in een heel ander landweer treffen. Hij zegt datik maar snel in de rij moet gaan staan, want het gaat snel nu. Ik heb uiteindelijk nummer 342, dus net op tijd weer. Vervolgens loop ik weer terug naar de ingang van het park omdat om 08.00 uur de rondleiding met gids begint. In 2 uur tijd leidt een man ons rond door Machu Picchu. Veel van de Inca geschiedenis hier weten ze niet, omdat er geen documenten zijn gevonden. Vanuit archeologisch oogpunt is er wel veel te verklaren hoe ze hier geleefd moeten hebben. En dan zijn er natuurlijk nog de mythes. Na de tour klim ik via de natuurlijke traptreden omhoog naar het uitkijkpunt van Wayna Picchu. Na een hele klim van 45 minuten is daar het mooie uitzicht van boven af over de Machu Picchu ruines. En meteen loop ik doorover een stukje Inca Trail naarhet Sungate uitkijkpunt.Ook hier weer een prachtigbovenaanzicht.De laatste uurtjes zit ik rustig te genieten midden in Machu Picchu vandeze mooievredige en magische omgeving. Omhalf 5 zit ik weer in het busje terug naarAquas Calientes om vervolgens weer per treintjenaar Ollantaytambo te gaan. Eenmaal daar aangekomen is het grote chaos bij de bussen naar Cuzco. Mijn bus blijkt ineens al vol te zitten. Met een andere rijd ik terug naar Cuzco. Whatever, als ik maar terugkom. Na een heel lange dag kom ik om 22.30 uur weer in Cuzco aan. Snel eet ik nog wat en herpak ik mijn tas.Daarna snel slapen, want morgenochtend vroeg vlieg ik weer teug naar Lima. Een strakke planning allemaal.

frederique

Hi, sorry, maar ben nu zelf ook bezig met een reis te boeken naar machi picchu en vroeg met af hoe het hostel in cuzco heete waar je in zat en het reis bureautje dat dat engelse meisje chanel je had aangeraden. hoop dat je me kan helpen. mijn mail is: frederique.seijlhouwer@gmail.com
Grtjes Frederique