marjanklok.reismee.nl

In Peru, Lima en het vliegveld

Om 18.00 uur is mijn vliegtuig vertrokken vanuit Buenos Aires naar Lima in Peru. En omdat ik weer een stukje in de tijd terug vlieg kom ik daar om 20:45 uur aan. Volgens een aardig Peruaans/ Argentijnsechtpaar naast me in het vliegtuig kan ik beter de remise taxi nemen naar een hostel. Maar eenmaal op het vliegveld in Lima blijkt die taxi wel heel duur te zijn. Van alle kanten wordt er ´Taxi taxi!´ geroepen. Ik wordt er zenuwachtig van. En omdat ik niet weet of de goedkope taxis wel veilig zijn, vraag ik aan een touroperator die mensen staat op te wachten wat wijsheid is. Volgens hem kan ik het beste met de Greentaxi gaan. De helft goedkoper, maar wel betrouwbaar. Hij regelt het ook allemaal voor me. En zo rijd ik naar eenhostel een half uurtje verderop om te overnachten. Want morgenochtend vroeg om 5:55 uur gaat mijn volgende vlucht alweer van Lima naar Cuzco.

2 april Bij het inchecken blijkt mijn plaats te zijngeannuleerd. Volgens het systeem van vliegmaatschappij LAN Peru blijkt de betaling nog niet binnen te zijn van het reisbureau. Wat!Ik kan ter plekke aan hun verkoopbalie een nieuw ticket kopen voor de vlucht van 9.30 uur en dan het geld terugvorderen van het reisbureau. Nou eerst ga ik maar eens bellen met het reisbureau of dit verhaal wel klopt. Omdat het hier 2 uur vroeger is dan in Buenos Aires en het reisbureau pas om 10:00 uur opengaat, moet ik toch nog even geduld hebben. Ondertussen ga ik maar even ontbijten hier. Gelukkig is het hier een modern vliegveld met van alles te krijgen. Om 08:00 uur plaatselijke tijd bel ik in het belcentrum op het vliegveld naar het reisbureau Oviajes.Ik krijgde voicemail, wordt in de wacht gezet en na anderhalve minuut wordt de verbinding verbroken. Raar. Gedurendede komende1,5 uur probeer ik ze te bereiken, maar het lukt niet. Ingeving! Ik bel naar hetLimonhostel in Buenos Aires, gelukkig heb ik hun visitekaartje nog. Daar wordt wel gewoon opgenomen. Ik leg ze de situatie uit en inderdaadblijkt het te kloppen dat ik ze niet te pakken kan krijgen. Het is een of andere Holy Day in Argentinië en dus zit alles dicht. Nou, dat verklaart een hoop.Maar wel ultieme pech voor mij precies op dezedag. Hoe is het toch weer mogelijk. Ik kan natuurlijk wel meteen eennieuw ticket kopen en vandaag nog naar Cuzco vliegenenze dan morgen weer bellen, maar ik wil dat niet gokken. Ik weet nog steeds niet hoe de vorkprecies in de steelzit. Dus ja, dan maar nog een nacht extra in Lima overnachten. Ondertussen loop ik heel wat heen en weer op het vliegveld en telkenskomen die taximannetjes weer aanlopen met hun ´taxitaxi´ geroep. Zien ze dan nog niet dat ik hier ondertussen al woon!