marjanklok.reismee.nl

Terug in Buenos Aires, veel geregel en gedoe

Op een heel klein vliegveld in Ushuaia staat mijn vliegtuig voor de terugvlucht naar Buenos Aires. Tijdens de vlucht worden 2 mensen onwel. Gelukkig zit er een dokter naast me in het vliegtuig en die kan meteen aan het werk. In een warm Buenos Aires kom ik nu op het nationale vliegveld aan. Ik ga naar de wijk San Telmo, omdat ik daar mooi dichtbij het centrum zit en het is hier nog hetBuenos Aires van vroeger. Dus 2 vliegen in 1 klap. De eerste nacht slaap ikin het hostel America del Sur, een zusje van het hostel in Calafate. Maar het doet meer denken aan een hotel dan aan een gezellig hostel. Dus de volgende dag verhuis ik snel naarhet verderop gelegen Limonhostel. Veel gezelliger hier.

De komende dagen moet ik gaanuitzoeken en regelenwat mijn volgende reisbestemming zal zijn.Uiteindelijk vlieg ik naar Guatemala, mijn eindbestemming, maarvliegmaatschappij TACA vliegt eerst op Lima. Dus een mooie kans om eenpaar dagen in Peru de Machu Picchu te bezoeken. Ik wil voor de Paasdagen in Guatemala zijn, omdat daar dit feest op een heel bijzondere manierwordt gevierd. Dus ik heb net genoeg tijd om ook Peru ertussen te plakken. In eerste instantiedoe ik prijsopgaven bij World Ticket Centre inAmsterdam, omdat ik daar almijn ticketsheb geboekt. Maar die prijzen zijnbest nog welpittig. Ook via Cheap Tickets.nl zijn devluchten bijna even duur. Op zaterdagkrijg ik een folder onder ogen in het hostel van een reisbureau hier vlakbijin Buenos Aires. Zij verkopen goedkope tickets speciaal voor backpackers. Helaaszijn zepas maandag weer open. Waarom zie ik dit nupas?A fijn, maandagmaar even langs. De restvan deze dagen doe ik lekkerrustig aan. Het isook warm, dus dan moet je ook wel. Ik heb leuk contact met de rest van de jongelui in dit hostel. Chanel, een Engels meisje,geeft me al tips waar ik de Machu Picchu trip het beste kan boeken in Peru.

Maandag ga ik dan langs het kantoor van Oviajes. Het is in een heel drukke buurt. De man aldaar zoekt voor mij de goedkoopstevluchten uit. Het is natuurlijk best kort dag allemaal. De´directe´ vlucht van Buenos Aires naar Guatemala (via Lima dus) blijkt ruim 200 Euro goedkoper te zijn dan de tickets inNederland. Zo dat scheelt nogal een slok op een borrel!Maar debinnenlandse retourvlucht Lima-Cuzco in Peru is niet meer erg goedkoop te krijgen. Jammer. Eerst moet ik nog even checken of de aankomsttijd in Guatemala om 22.10 uur geen probleem isom afgehaaldte kunnen worden van het vliegveld.Dus ik stuur snel een email naarde tussenpersoon.Het blijkt geen probleem te zijn. De volgende dag ga ik weer terug naar Oviajes. De goedkoopste combinatievlucht vertrekt morgen al om 18.00 uur. Noumeteen boeken danmaar. Betalen via creditcard is altijd het makkelijkst,maar bij verificatiewordt deze geweigerd.Huh,wat raar. Na herhaaldelijkproberen lukt het nog niet. Nou ik weer snel terug naar het hostel om mijn gewone bankpasjes op te halen. A fijn, ik het gehele bedrag pinnen bij een Spaanse bank aande overkant van het reisbureau. En omdat je in Argentinië maar 300 pesos pertransactie kan pinnen (75 Euro),moet ik heel wat keren pinnen. Uiteindelijk is hettoch allemaal gelukt en heb ik mijne-tickets in de hand voor mijn volgende reisdoel.Wat een gedoe weer.

De volgende dag, 1 april, wil ik nog even ´snel´ al mijnfoto´s van mijn reis tot nu toe op een dvd branden en naar Nederland versturen. Dat even snel kon ik dusookalweer vergeten.Dvd kopen en branden ging makkelijk, maar bij het postkantoor bleek ik niet genoeg geldbij me te hebben. Kon ik dusweer terug naar het hostel voor meer geld. Kom ik vervolgensweer op het postkantoor, blijkt het nu wel goedkoper. Had dat vrouwtje express post gerekend, waar ik niet om gevraagd had. Had ik achteraf dus wel genoeg geld bij me.Het gaat allemaal wel traagzo. Nou de ochtendwas dus ondertussen alweer om. Nog even snel mijn spullen inpakken en een laatste Argentijnse steak verorberen endanis hetalweer tijd om naar het vliegveld te vertrekken.Vaarwel ´my beloved Argentina´!