Soms zit het mee, soms zit het tegen, vandaag dus even tegen
25 feb. 2009
🇦🇷
vanuit Argentinië
Vanochtend nog lekker op mijn gemakkie wat soevenirswinkeltjes bekijken voordat ik per bus weer terug ga naar El Calafate. Ik koop een mate kannetje met bijbehorend lepelrietje. Een
mooie zilveren met leer bewerkt. In de bus terug herken ik een Spaans meisje dat ook in dezelfde bus zat naar de Perito Moreno gletsjer. Je blijft af en toe dezelfde mensen tegenkomen. Bij aankomst
op het busstation in El Calafate is het handigom meteen de bus voor de volgende dag te boeken naar PuertoNatales net over de grens in Chili. Helaas de vroegebus van half 9 is net volgeboekt. Het
Spaanse meisje, Encarni,had net de laatste plek. Ze vindt het wel sneu voor me en hoopt dat er nog plek vrij komt. Ikboek desondanks dan maar de middagbus van 4 uur.Ik vraag nog wel aan het vrouwtje
aan de bali of er vaak annuleringen zijn, maar daar valt niet veel zinnigs op te zeggen. Ze zegt me de volgende morgen om 8 uur hier klaar te staan, wellicht dat er nog plek vrij komt omdat mensen
niet komen opdagen. Je weet maar nooit. Toch baal ik ervan dat het nog allemaal onzeker is voor morgen. Terug in het hostel zijn de 2 jongemannen een stuk minder enthousiast tegen me. Aha, ik ben
geen nieuwe gast meer. Dat popiejopie gedoe blijkt toch allemaal meer een act tezijn. Ala, beter dan zuurpruimen natuurlijk, maar echt is het niet. Ik ga vervolgens eerst weer wat geld pinnen. Maarer
komt geen geld uit de automaat vandaan. Dat is vreemd. Iets met mijn bankpas ofzo. Maar het schijnt wel vaker voor te komen.Naar de volgende bank dan maar. Ik laat een tegemoetkomend vrouwtje met
kinderen voor. En ik denk nog o jee straks na haar het geld op. De gedachte is nog niet eens 5 seconden oud of het is al realiteit geworden. Machine out of order! Geld op. Ondertussen heb ik nog niet
gegeten en daar word ik aardig kriegel van. En nog steeds geen geld. Eerst maar terugnaar het hostel om een andere bankpas te halen. En weer teruglopen naar het centrum. Heen en weer..... In een
zijstraatje zie ik nog een automaat. Toch maarmetmijn 1e bankpas eerst proberen.Joehoe, er komt geld uit. Lag het dus toch niet aan mijn bankpasje. 3 keer is scheepsrecht. Ondertussen is het al 22.00
uur geweest. In een eetcafe eet ikeen snelle hap.Wat een dag! En helaas geen tijd meer gehad voor een nieuwe zonnebril. Tja, vandaag zat alles een beetje tegen. Maar morgen wordt alles anders zingt
Bonnie St. Claire dan altijd.
04 apr. 2009, 15:49
hoi Marjan,
Leuk al je verhalen, alleen jammer dat het op je blog pas eind februari is, terwijl wij al in april leven. Belangrijker is natuurlijk dat je geniet van je reis en dat doe je zo te zien. Ik word (zonder t) al een beetje jaloers.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}