Ruta 40
Ruta 40 vanafBariloche (ik stap dus op in El Bolson) naar El Chalten: 1.486 km. Dag 1 rijden wenaar het middenin gelegen gehucht Perito Moreno: 823 km waarvan niet geasfalteerd 113 km. Dag 2 rijden we nog eens 663 km,alles ´off road´.
Dag 1. Om 8.45 uur wordt ik opgepikt door een El Chalten Travel bus. Er zitten niet erg veel mensen in de bus, dus alle ruimte. De lange busrit kan beginnen. Al snel veranderthet landschap van bergen in wijdse vlaktes. Het lijkt de outback van Australië wel. De meeste mensen vinden dit te saai, maar ik vind het prachtig. Heerlijk wegdromen terwijl de bus verder rijdt door niemandsland. Ondertussen maak ik me tijd toch ook wat nuttig metSpaanse lessen van thuis. Even wat hoofdstukjes herhalen. Dat maakt het praten hier weer wat makkelijker. En dan is het tijd voor een muziekje, maar mijn ipod doet raar. In plaats van afspelen worden alle nummers in sneltempo alleen maar op het display getoond. Oh nee, hoe kan dit nu weer. Na wat gepruts gebeurt er weinig anders. Vanavond in het dorpje maar verder uitzoeken. Nu lekker verstand op nul en genieten van de wijdse landschappen. Op een gegeven moment houdt het geasfalteerde gedeelte op. De weg gaat verder over verhard zandweg. Het gehobbel valt me alles mee eigenlijk, ik had het erger verwacht. De chauffeur lukt het toch nog om onderweg een keer de verkeerde ´afslag´ te nemen. Er wordt namelijk ondertussen wel verder geasfalteerd dus soms moet ie van baan wisselen. ´s Avonds verblijven we letterlijk in een gehucht genaamd Perito Moreno. Het bestaat voornamelijk uit 1 hoofdstraatmet wat straatjes een weerszijden ervan. In een internetshop plug in mijn ipod in de computer om te kijken wat er mis is.De batterij laadt zich meteen vanzelf op en wat blijkt, alles doet het meteen weer. Vreemd, want het display gaf geen lege batterij aan. Maar datmaakt ookniet uit, hij doet het weer daar gaat het om. De eigenaresse van de internetshop is erg chagerijnig. Hé, niet alle Argentijnen zijn hartelijk. Even later in het restaurant van het simpele hotel waar we verblijven is de bediening ook al niet al te vrolijk. Ligt zeker aan het feit dat ze hier in de middle of nowhere wonen of zo. Zou ook niet met ze willen ruilen nee.
Dag 2. Vandaag weer de hele weg genoten van de wijdse vlaktes van het echte Patagonië. En nu wel met muziek erbij. Heerlijk!. Onderweg hebben we 2 stops op plaatsen met slechts 1 tankstation. Ik merk al wel dat er hier veel meer wind staat naarmate we zuidelijker afzakken, iets waar Patagonië ook om bekend staat, z´n harde wind. ´s Avonds laat arriveren we in El Chalten, ook een klein gehucht van 600 mensen. En het regent! Het blijkt er al de hele week te regenen en de vooruitzichten zijn er niet beter op. Dat is balen, want dit is een bekend en groot wandelgebied waar ook de Fitz Roy berg huist, voor bergbeklimmers een grote uitdaging vanwege zijn steile vorm.Bij het Rancho Grande hostel worden we afgezet, een groot en vooral druk hostel is mijn 1e indruk.
Hee nicht,
Ik ben weer helemaal bij hoor. Verhalen/foto's zijn weer super.
Ik ga zelf donderdag met de trein een stukkie (1600 km) de outback in naar Kalgoorlie. De echte outback van Adelaide naar Alice Springs doe ik later in m'n trip.
Heel veel plezier nog en geniet ervan, voor je het weet is het om zie je.
Groeten Je neef René
Hoi Marjan,
Je schrijft leuk over je belevenissen in Argentinie. Nu in Patagonie. Boudewijn Buch heeft er ooit nog een prachtig programma over gemaakt. Jij geniet er ook van zo te lezen.
Hier in Nederland heb je (voor jou gelukkig) geen elfstedentocht gemist. Met een beetje pech dreig je wel een ander evenement te missen. FC Volendam staat in de halve finale van de beker en als ze de finale halen dan zullen er weer tientallen bussen klaarstaan om ons op 17 mei naar de Kuip te brengen.
Denk daar maar niet aan. Blijf lekker genieten van je reis door Zuid-Amerika.
Anno
Hoi Marjan ...Net even bijgelezen en het ziet er allemaal goed uit.
Prachtige foto ´s van de zoutvlakte ...ik ben wel een beetje jaloers op je hoor !
Hier schijnt eindelijk de zon weer eens en is er verder niet zo veel nieuws te melden .
Nog heel veel plezier , pas goed op jezelf en tot BBQ in Nederland in Juni - Juli
Groeten Marianne en ook van Robin en van Michiel een dikke kus
Hey Marjan, ff al je ervaringen gelezen. Klinkt heel leuk en gezellig. Misschien toch maar wat regelen aan het eind van dit jaar..... ;)
Waar zit je nu? Staat Guate nog staat op t programma? Nah, muchos plaisieros maar weer.. :)
Klinkt goed die tripjes van je!!! Ga zo door met die leuke verhalen!
Leuk dat je de route 40 gedaan hebt! Die route heb ik toen niet genomen! Geniet van de warmte daar!
Ik bibber hier van de kou en ben op banenjacht...mocht je daar nog iets leuks tegenkomen...abrazo y un bejo! Miriam
Hoe was de zuidpool?
Ik hoorde het van je moeder, je snapt natuurlijk dat ik maar een heel klein beetje nieuwsgierig ben.
Al weer een beetje bijgekomen van de kou? :-)
Hoi Marjan,
Je denkt misschien ik hoor niets van haar..... maar ik lees alle verhalen en wat een mooie foto's!
groetjes