marjanklok.reismee.nl

Mendoza: waar de wijnen het lekkerst smaken

... Na een hele lange maar voortvarende busrit arriveer ik op 28 januari om half 5 ´s middags in Mendoza. Ik heb mazzel, want in het hostel van mijn 1e keuzeis nog 1 slaapplaats over. Het is een leuk hostel met tuintje en klein zwembad. En dat is wel zo lekker want het is hier nog steeds tropisch warm. Er heerst een gezellig gemoedelijk sfeertje. En wat zo leuk is, is dat de eigenaren je naam meteen onthouden in deze wat kleinere hostels. Ik heb meteen veel aanspraak hier met de andere reizigers. Er is hier zelf een Engelsman van denk ik tegen de 70 jaar die ook nog op wereldreis is. Hij is net terug uithet nabij gelegenAndesgebergte en vertelt mij daar erg enthousiast over.Daar moet ik zeker ook heen volgens hem. Maar eerst ga ik lekker Mendoza bekijken. Mendoza is een stad met brede lanen met bomen en mooie parken. Erg mooi. Het is hier het wijngebied van Argentinië. Dus samen met een Franse kamergenote boek ik meteen een wijntoer. Het is natuurlijk wel heel toeristisch maar we zitten in een leuke groep mensen van overal vandaan. En we mogen natuurlijk na de uitleg over de druiven en wijnen ook wat wijn proeven. Nu ben ik niet echt een wijndrinker, maar de wijn is hier echt ontzettend lekker! Dat was een gezellig middagje

Laughing
. Tja en dan is het ´s nachts nog steeds erg warm in de slaapkamer. Er is airco, maar ja voor degene die in de wind ervan ligt niet echt bevordelijk. Dus de een doet de airco uit waarna een ander ´m midden in de nacht weer aandoet. Protest! Dus toch weer uit. Ik heb de slaapkamer deur maar opengezet, want anders was het wel erg benauwd allemaal.

Omdat ze in Argentinië ook erg lekkere ijs hebben (en veel voor weinig geld) ben ik sinds ik in Cordoba was zowat elke dag wel aan de ijs. Met dit warme weer hier natuurlijk extra lekker! Dat is dan mijn lunch elke dag. Niet gezond natuurlijk maar wel erg lekker. En ook de BBQ is in Argentinië een fenomeen. Ze houden hier van veel vlees. Het hostel heeft voor vrijdagavond een ´asado´ (BBQ) geregeld. Dusik heb weer gezellig en lekker gegeten. Mmm.

Ondertussen heb ik besloten om een dagje of 2 het Andesgebergte in te gaan. Het is slechts 4 uurtjes rijden hiervandaan. De meeste spullen kan ik in het hostel achterlaten, en hoef ik dus niet veel mee te zeulen voor die 2 dagen. Wel zo makkelijk. Zal mij benieuwen.

Petra Valk

He Marjan,
Ik ben 1 van die anonieme meegenieters, maar nu dus even niet. Het is heerlijk om je verhalen te lezen, je schrijft zo beeldend dat ik een beetje het gevoel heb dat ik er zelf bij ben (als ik m'n ogen dicht doe!).
En wat een heerlijke reis, je ziet zoveel mooie dingen! Geniet lekker door en een dikke kus vanuit het ietwat sombere en frisse Bussum.

Anno

Hoi Marjan,
Ik begrijp dat we er een wijndrinker bij hebben in de groep als je terugkomt. Mooi, want cola-light met vieux... ik vind het maar niks. Heb je nog wat merknamen opgeschreven of moeten we gewoon maar hopen dat we de juiste Argentijnse wijn in Deen kunnen krijgen.
Hoe is het trouwens met de economische crisis in Argentinie? Merk je daar wat van? Hier krijgen wij bijna dagelijks slecht nieuws te horen. Gelukkig ken ik nog niemand die nu al persoonlijk is getroffen, maar ik vrees dat dat toch wel zal gebeuren.
Wat de crisis betreft heb je wel een moooie periode uitgekozen om te reizen. Al reizende zul je daar toch minder van merken dan als je thuis bent.

Ik schoot trouwens enorm in de lach bij het airco-verhaal. Maakte de airco net zoveel kabaal als in Amerika?